RSS
sweetlilly kitchen. Powered by Blogger.

KELAS ANEKA JENIS TART

Posted by : NiNa bAKE hOUSE

Zatul bersama hasil yang di buat olehnya.. tart yang dah siap.. dan dah di cilok separuh oleh haku.. ngeh..ngeh..ngeh.. B'berry cistat.. kombinasi dengan coklat cheese.. Tatlet buah-buahan. SlrpppPppPpp i telll you.... pulak tu di sapu ngan Apricot Gel.. Hmmmm Tart telur yang menggunakan telur sepenuhnya.. Yang ni lak.. Campuran di antara telur dan tepung kastad. nak tunjuk perbezaan. Cream Puff.. belum masuk inti.. kelas Aneka jenis Tart dan Bonus Cream Puff di hadiri oleh Zatul dari Taman mawar. Dekat je.. patutnya Zatul datang berdua dengan rakannya.. Tapi kebetulan rakan zatul lak sakit.. pas tu yang bestnya.. rakan zatul ni kata.. kalau haku dah sediakan barang.. tak pe.. dia gagahkan gak datang kelas tart ni.. Tapi... Haku tak sanggup la buat macam tu.. hehehehe.. mendera anak orang jadinya kang.. ngeh.ngeh..ngeh... Tak pe.. Bila dah sihat.. teringin nak belajar lagi.. boleh call akak.. Dont Worry... heheh Ni lak kelas pertama untuk aneka jenis tart yang haku buat.. Dan zatul adalah Peserta pertama yang amik kelas ni.. kelas berjalan dengan baik dan Zatul yang kuat ketawa ni memang sangat sukar nak masukkan doh tart tu dalam acuan.. satu acuan tu leh siap 5 minit.. Adoaiiii.. Haku lak.. kalau buat kulit tart ni memang kompem ngantuk.. nak tak nak.. Hmmmm.. macam biasa.. haku sorong doh kat Mr. Hubby.. ngeh..ngeh..ngeh.. kejap je kulit tart siap.... Zatul pun cam tak caya Mr. Hubby yang buat kulit tart.. Depan mata Tuuu.... keh..keh.keh... Korang tengok la hasil yang zatul buat.. pas ni leh la b'niaga tart.. Haku lak bila sumer tart siap.. terus hati melonjak2 nak rasa.. kalau sebiji tak pe.. ni sampai 3 biji haku telan.. tu belum Mr. hubby.. anak2 haku lagi.. pas tu kebetulan kwn mr. hubby datang umah.. haku cilok lagi si zatul punya Tart.. hehehhe Kwn. Mr. Hubby lak... Makannnnnn........ Cam makan kat umah sendiri.. hahahhaha Lichinnnn..... hehhe

2 comments:

noorcahaya said...

haku nak..haku nak.. huhuhuhhu.. aku ngidammmm

kalthom said...

Wahhh... next time saya pun nak ikut kelas yg ni juga lah..